22/06/2024

Paraya kıydım

Bu zamana dek tek kişilik yataklarda yatmıştım, son sekiz aylık mekanımda çift kişilik yatakla tanıştım, tadına doyamadım, ünlü markalardan bir mağazaya bugün 160-200 ebatlarında iki kişilik baza ve yatak siparişi verdim, pazartesi kurulacak. Son zamanlarda spekülatörleri bayağı marizledim, bu dünyaya bir daha gelmeyeceğim, parayı mezara götürmeyeceğim, sağlığım için kısıntı yapamam. Elektrik, su, doğal gaz aboneliklerini açtırdıktan sonra en kral salona üye olacağım, sekiz aylık aranın ardından antrenmanlara başlayacağım. Hedefimi belirledim: Baklavaları dilimleyeceğim ve en son çektiğim 16 barfiksten fazla barfiks çekeceğim ama kendimi zorlamayacağım. Bir de hafif hafif İngilizce yazmaya başlayacağım.

21/06/2024

İhanet

Bağımsızlık savaşı veren devletin sömürgeci tarafından ihanetle suçlanması insanı güldürüyor.

Emisyon hacmi

Emisyon hacmi dün 656.840 milyar liraymış, 20 milyar USD ediyor, yani piyasada şişik bir balon var, krediler havada uçuşuyor, fiziki paranın katbekat üstünde işlem yapılıyor.🙈

20/06/2024

Kontratı yaptım, evi kaptım

Uzun süren evsizliğe bugün noktayı koydum, kontratı yaptım, anahtarı kaptım. Bundan sonrası çocuk oyuncağı, spekülatörleri para ağacına çevireceğim.

19/06/2024

Orta Doğu ve Balkanların en iyi berberine tıraş oldum. :) (19.06.2024)

Türkiye geriye doğru ilerliyor

Heinrich Krippel

Samsun Atatürk Heykeli'ni, diğer tanımıyla Onur Anıtı'nı Avusturyalı heykeltıraş Heinrich Krippel yapmış, şu işi bile yabancıya havale etmişiz, yine de kurumlanıyoruz, arşıalada benzerimiz yok diyoruz.

Faiz artırılmalı

MB son toplantısında faizi yüzde 50 olarak belirlemişti, halbuki yıllık enflasyon TÜİK'e göre yüzde 75.45'e yükseldi ki gerçekte iki misli olduğunu biliyoruz. Bu durumda memur, işçi ve emekliye az ödeme yapılıyor. Enflasyon örtülü vergidir, tek panzehiri yüksek mevduat faizidir. MB belirlediği orandan bankalara borç para veriyor. Senelerden beri devalüasyon ve enflasyon kıskacında boğulduk, biraz nefes almak istiyorsak mevduat faizini minimum yüzde doksan yapmalıyız, o zaman enflasyon paraşütsüz düşer, döviz tepetakla olur. Bunları her ekonomist bilir ama hiçbiri bankerlerin hilafına laf edemez. Benim zincirlerimden başka kaybedecek şeyim yok!

Uğur Dündar ben dahil binlerce kişiyi blokluyor ama Türkçeyi bilmiyor, senelerdir karalıyor, HİÇBİR kelimesini doğru yazamıyor. Görsem selam vermem, muhatap olmayı zul addederim, burada kral kesiliyor, Avrupa'ya gitse işçi olur yahut işsizlik maaşı alır.

Çüş! İşin tuhafı Süper Lig başkanları daveti reddetmiş, kim bilir kaç kişi daha kabul etmemiştir?

17/06/2024

Pahalılık gemi azıya aldı

Türkiye'de hayat çok pahalandı, bu konuda zengin ülkelerle yarışıyoruz. Borsa şirketlerinin 2023 yıl sonu ve 2024 ilk çeyrek bilançolarındaki hasılatları enflasyon karşısında eriyor, nice firma zarar yazıyor. Ekonomik kriz senelerden beri sürüyor, hiçbir kuruluş, parti, dernek, grup protesto etmiyor, çünkü korkutulduk, sindirildik. Mesela tweet atanların ifadesi alınıyor, erişim yasağı getiriliyor. Bu çağda bu kadar baskıcı bir yönetim olmamalıydı ama oluyor, hak ediyoruz, gık çıkarmıyoruz.

Başkanlık ona yakışır. Sporu spor adamlarının yönetmesi gerekir, iş adamları ve menajerler kasayı boşaltıyorlar, futboldan da idarecilikten de anlamıyorlar.

16/06/2024

Vatandaşı kafakola alıyorlar

Sosyal medyada faizin çok yüksek olduğu, yabancının bu fırsat sayesinde deveyi havuduyla yuttuğu yazılıyor. Bana da mı lolo? Dlyrklar, beni teres mi bellediniz? En son verilere göre resmi enflasyon yüzde 75.45, gayriresmi ve gerçek enflasyon en az yüzde 140 olduğuna göre parasını yurt dışına çıkartan bıyıklı yabancılar hariç her vatandaş zarar ediyor, tasarrufları eriyor. Bu ortamda banker mağdur oluyormuş gibi algı yaratılıyor. Enflasyonun çıldırdığı aylarda Merkez Bankası'nın bankalara yüzde 8.5 faizle borç verdiğini, Hariri'nin batık kredilerine karşılık Telekom'un bir süreliğine bankalar konsorsiyomuna devredildiğini unutmadım. Enflasyonun ve devalüasyonun tek panzehri yüksek faizdir. Sk kafalı hıyarağaları, çok derinlere inerdim ya, ifade özgürlüğü yok, hukuk hiç yok!

Yeni binalar

Gayrimenkul sektöründe yeni apartmanlar revaç buluyor, kiralık yahut satılık emlak olarak daha pahalı oluyor. Bense son yıllarda hemen her alanda dejenerasyon olduğuna inanıyorum, eski dairelerin daha sağlam olduğunu düşünüyorum.

Futbolda dünya şampiyonu olmamız gerekir

Futbol İngilizcede ayak topu demektir, ayak oyunu her Türk'ün en başarılı olduğu alandır, bu yüzden futbolda dünya şampiyonu olmamız gerekir.

Yaşanılabilir bir yere benziyor, denemeden bilemem, göreceğiz. (16.06.2024)

Bayramda tatil yapan marketler

Bayramda tatil yapan marketlerden bir ay kadar uzak durmanızı tavsiye ederim, vaktiyle et ürünlerinden dolayı birkaç kere zehirlenmiştim. Vicdani sorumluluğum gereği uyardım, günah benden gitti.

Moratoryum

Yıllar önce sosyal medyada yazmıştım, düz yazılar kitaplarımda rotayı çizmiştim, "bu hükümetin ekonomi reçetesi yanlış, Türkiye moratoryuma gidecek," demiştim. Orta ve uzun vadeli öngörülerimde hiç yanılmadım, inşallah bu kez çuvallarım, fakat son gelişmeler beni dahi panikletiyor. Stopaj verginin vergisidir, her üründen dünya ortalamasının katbekat üstünde vergi alınıyor, şimdilerde oranlar yuh dedirtecek boyutlara çıkartılıyor. Bu ülkede zenginler vergi vermiyorlar, vergi rekortmeninin ödediği meblağ on milyon doların altında kalıyor ki düpedüz şeydir, yani şeyliktir. Bizde tersine Robin Hood hadisesi yaşanıyor, fakirden alınıyor, zengine veriliyor. Futbol sektöründe vergi var mı? Hangi futbolcu, teknik adam, menajer ne kadar ödemiş? Devlet her sene kulüplerin yüz milyonlarca vergi borcunu affediyor, o boşluk elbet halktan tahsil ediliyor. Partizanlık meşrebime uymaz, bence AKP ve Erdoğan'dan daha kötü yönetim olamaz.