13/05/2023

AKP yirmi yılda enkaz yarattı. Özelleştirmeleri saymıyorum, şu bilgilere bakalım.👇

2002 Dış Borç stoku 130 Milyar Dolar. 2022 sonu Dış Borç stoku 459 Milyar dolar 2002 İç Borç stoku 155 Milyar TL 2022 sonu İç Borç stoku 2.277 Milyar TL ( kaynak: https:// www. hmb. gov. tr/kamu-finansmani-istatistikleri )

Son bir yıllık getirisi en düşük hisseler! Not: Penta ve ufuk piskevütçünün... Ah piskevütçü, borsacıya kabir azabı çektiriyorsun.👇

En sevdiğim iki kitap

Yurt dışında okuyan yeğenime en sevdiğim iki kitabın (Hacı Baba'nın Maceraları-James Morier, Yaşam Bilgeliği Üzerine Aforizmalar-Arthur Schopenhauer) İngilizce versiyonlarının siparişini verdim. Eylül sonunda filan Türkiye'ye geldiğinde getirir. Sonbahar sonlarında hicret denemesi için girişimde bulunabilirim, bilemiyorum, fırsatını bulsam bu ülkede bir dakika durmam. İngilizce benim kurtuluşum olacak, bugün doğum günümü kutluyorum, asıl gavur olduğumda doğacağım, eserlerimi farklı dillerde neşrettireceğim.

Montaj, iftira vs.

Birisi benim hakkımda kaset ortaya atsa "iddianın Amerika, İngiltere, Fransa, Japonya, Rusya gibi ülkelerin en az üçündeki bağımsız kurumlara havale edilmesini," talep ederim: öyle ya, bilirkişilerce aklanayım yahut boklanayım. İstifa edip de montaj, iftira falan fıstık diyenler hiç inandırıcı olamıyorlar.

Hoppala!

Muharrem İnce bey hakkında kaset ve konuşma kayıtları yayınlanmış, o da cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmiş. Olayın aslını bilemeyiz, kararı bağımsız yargı verebilir, fakat entresan değerlendirmeler yapılmış. Bay Kemal Rusya'yı sorumlu tutmuş, bakan Soylu Amerika'ya bağlamış. Hayda! Hangisine inanalım? Başka biri, "Çin işi Japon işi, bunu yapan iki kişi, biri erkek öbürü dişi, tak fişi, bitir işi," derse ne olacak? Vahameti sulandırıyorlar, desteksiz sallıyorlar. Bir kere ortada kanıt yok, farklı tespitler bunu ispatlıyor. Sorumluluğunun bilincinde olan siyasetçi öyle demeç verir mi? Belki ikisi de ama en azından biri üfürüyor.

Zekeriya ne ayıp bir isim! İnsan evladını öyle adlandırır mı? Tşak mı geçiyorlar?👇

Piskevütçünün firmalarının usd grafiği👇 bizim artık sizin olmuş, upuzun vade tutabilirsiniz, torunlarınız zamanında belki maliyetine gelebilir.👇

Başımıza taş yağacak!

Az önce temettü çizelgesini okudum, beynimden vurulmuşa döndüm, sizle paylaştım, çünkü piskevütçü sokm ve bizim hisselerinde kar payı dağıtacakmış. Neler oluyor? İnanamıyorum, kıyamet alameti olabilir. Piskevütçüyü borsa camiası şey diye biliyor, şeyliğiyle namlanmış, binlerce mağdur yaratmış. İnanmıyorsanız hisselerin usd bazlı grafiklerine bakabilirsiniz. Yıldız Holding yetmedi, ismiyle müsemma Kökler Holding kuruldu.

Sermaye artırımları ve temettü listesi! (İnfo Yatırım sayfasından aldım)👇

13 Mayıs 2023, 58 yaşıma girdim.👇

Siyaset ve siyasetçi

https://youtu.be/NboBu_jym24

Yarın seçim yapılacak. Hükümetin halihazırda bıraktığı döviz enkazını paylaşıyorum.👇

12/05/2023

Borsanın hali böyle, aklı olan girer mi söyle!👇

Egser spekülatörü işi biliyor, son güne kadar rüçhan ile eski arasında arbitraj fırsatı vermedi.

Endeksi tutan kağıtlarda satış oldu, saat 16.56'da geberik kağıtlar yitümden dağıldı. 🙉🙊🙈🤭👇

Senelerden beri BİST'in şaibeli yapısını belgeliyorum, fotoğraflarını paylaşıyorum.

BİST kesinlikle şeyli, mutlaka düzenlenmeli, halka arzlar en az 5 yıl yasaklanmalı, her şirlet net karın yüzde doksanını temettü olarak dağıtmalı, bu konuda kanun çıkarılmalı, yoksa burası şey olarak kalır.

Borsa geneli çakılıyor ama endeks d0şmüuor. Buyrun, u30 hisselerine, endeks değerinw ve öteki kağıtlara bakın. BİST şeyli, mevcut haliyle giren çıkabilir mi?👇

Finansal piyasaların geleceği

Bugün cuma, pazar günü seçim yapılacak; şayet Erdoğan gitmezse borsa, döviz vesair enstrümanlarla ilgilenmem. Üç seneyi aşkın süredir hisselerin taban ve tavan limiti yüzde ona düşürüldü, zırt pırt devre kesici uygulandı, belki 200, 300 hissenin grafiği felaket görünüyor ama U30'daki kağıtlar usd bazında dahi tarihi rekorlarını geliştiriyor. Bu kadar çarpık yapılanma anca bizde görülür. Bu ortama rağmen halka arz fırtınası hiç dinmedi, her hafta birkaç arz yapıldı, üstelik hepsi çok şeyli, aşırı şeyli fiyattan pompalandı. Pazar günkü seçimde Kılıçdaroğlu seçilmezse (Varlık Fonunu kaldıracak,) borsayla alakamı tamamen kesebilirim, maaşla yaptığım varyeteleri sonlandırabilirim. Aslında bay Kemal değil feriştahı gelse bu enkazı kaldıramaz. Detaylı açıklama yapardım, ne ki ifade özgürlüğünün zerresi yok! Faizi indirmek yangına körükle gitmektir, enflasyonu da devalüasyonu da faiz artırımıyla düşürebilirsiniz; aksi yöntemle anca uzun vadede iner, çünkü vatandaşın cebindeki para biter, zaruri ihtiyaçlarında dahi kısıntı yapar, yani sefalet başlar, alıcı kalmayınca etiketlerde indirim yapılır. Kitlelerin serveti kodamanlara transfer ediliyor, diyeyim, gerisini izanınıza bırakayım. Kılıçdaroğlu'nun başarılı olacağına inanmıyorum, lakin Erdoğan'dan daha başarısız idareci olamaz, ehvenişer yaklaşımı yapıyorum.

Netaş ortaklık yapısı ve iştirakler👇