25/04/2020

Ölesiye İngilizce öğrenmeliyim


Hayatımın en güzel günlerini yaşıyorum, Corona kabusu sayesinde işlerim rast gitti, geçenlerde detaylandırmıştım, konuyu yeniden deşmeyeyim, sadede geleyim: Bir kamyon para kazansam da bu ülkeden göçmeliyim, fikirlerimi kaleme almalıyım. Türkiye'de ifade özgürlüğünün kırıntısı yok, özgür değilim, baskı altındayım, tehdit edildiğim dahi oldu, hak arayamadım; yazamıyorum, yazsam bile yayımlatamıyorum, yayımlatsam da okura ulaşamıyorum, kısacası ben yokum, var numarası yapıyorum. Söyleyecek sözüm çok ama hapsi göze alacak gözüm yok. Kafamda epey proje birikti, bunları kitlelerle paylaşmalıyım, bunun yolu da yurt dışına yerleşmek ve İngilizce yazmaktan geçiyor. Fikir adamıyım, lümpenle vakit kaybedemem, zottiriklerle didişemem, düşünce çakıştırmalıyım. Karamsar gözle bakayım: Başarısızlığa uğrasam da kaybedecek bir şeyim yok, çünkü burada zaten icraat yapamıyorum, yani cesur olmak için bahanem var. Düşünür diyeli, kıyıyı gözden çıkarmayan okyanusu keşfedemez. Corona dengeleri altüst etti, uzun bir süre bir yere gidemem, bir yılı bile geçebilir, bekleyeceğim, göreceğim, fakat bu süre zarfında ölesiye İngilizce okuyacağım, dağarcığımı geliştireceğim. Destur de ya iblis!

23/04/2020

Sol şeridi boşaltın, ben geliyorum


Spor salonları açıldığında adaleye dair hayallerimi gerçekleştireceğim. Ölmek var, dönmek yok, atın ölümü arpadan olsun. Antrenmanda çıldırmak için müzik şart, geçen sene farkına varmadım, omzumu hafiften sakatladım, bir sene barfiks çekemedim. Turkcell'in hediyesiyle favori parçaları dinlerken öyle oldu. Tabii Ankara'da beslenme sorunum vardı, burada minimuma indi, artık hedefime yaklaştım. Hiçbir suplement, takviye, cart curt kullanmadan bu yaşta baklavaları dizmezsem yüzüme tükürün. Kablonet'e abone oldum, birkaç gündür youtube favori listemi düzenliyorum, şarkı sayısını azaltacağım, sonra yükleyeceğim, spor salonu açılınca antrenmanı müzik eşliğinde yapacağım. Ondan sonrası malum, isteyen boksör gelsin, ringe çıkalım, kozumuzu paylaşalım. Destur de ya iblis!

19/04/2020

23 Nisan ve 19 Mayıs kutlamaları için öneri (Kendi keşfim, okumadım, duymadım)


23 Nisan Çocuk Bayramı her yıl nisanın üçüncü hafta sonundaki cumartesi, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı her yıl mayısın üçüncü hafta sonundaki cumartesi günü kullanabilir. Fazla tatil yapıyoruz, çalışmaya ihtiyacımız var, bu vesileyle iki gün ekstra mesai yaparız, daha çok üretiriz. Not: Fikir benimdir, demin kafamda çaktı.