25/05/2024

Milanlı futbolcular da öyle diyorlardı.

Panathinaikos futbolcusu Fotis Ioannidis: Fatih Terim hayatımda gördüğüm en kötü teknik direktör.

Her şey dejenere oldu

Türkiye'de her şey dejenere oldu. Spor manyağıyım, yabancı kanallardaki yayınları efendice izliyorum, yerli kanalın maç verişinde reklamlara boğuluyorum. FİFA yasağı olmasa müsabakayı izletmezler. Otobüsle seyahat artık işkence oldu, tv ekranları çalışmıyor, koltuklar pis, havalandırma sorunlu, her ilçenin terminaline uğranılıyor, yolcu alınıyor. Meyve sebze tahribatı da yuh dedirtiyor, sağlıklı ürün bulamıyorum, çocukluğumdaki portakaldan, mandalinadan, kirazdan, çilekten, karpuzdan, armuttan, elmadan eser kalmadı. Her yer betonlaştı, çocuklarla gençlerin spor yapacağı alan kalmadı. Mesela Çengelköy'deki futbol sahası bile araç park istasyonuna dönüştürülmüş. Bat dünya bat!

24/05/2024

İstanbul'da ne yaptım?

Yedi buçuk aydır İstanbul'un en nezih bölgelerinden birinde yaşıyorum, emekli maaşımın iki bin lira üstünde kira ödüyorum, yiyecek vesair masrafı da siz tahmin edin, buna rağmen portföyüm hızla büyüyor. Niye? Beni avere eden asalaklardan kurtuldum, yapayalnız kaldım, çok mutlu oldum, zihnim açıldı, borsa performansım kanatlandı. Eskiden ona buna whatsapp'ta yanıt veriyordum, kitap tanıtımı için yayıncıların isteğiyle sosyal medyada zirzopluk yapıyordum. Hepsinin canı cehenneme! Ben filozofum, bu coğrafyanın yetiştirdiği en iyi yazarım ve dahi mizahçıyım, yaratıcı kişiliğimin tek ilacı yalnızlık, lümpenden izole bir yaşam beynimi parlatıyor. İnanın, maaşımın iki üç misli harcama yaptığım halde oluk oluk para kazanıyorum. Yanlış bir kanaat edinmeyesiniz diye bir konuya açıklık kazandırayım: BİST tl bazında uçuyor, sürekli rekor kırıyor, ancak bunu endekste ağırlığı yüksek olan üç beş hisseyle yapıyor ki onların da bir kısmı reel olarak (enflasyon bazında) kaybettiriyor. Hisselerin en az yüzde sekseni şubat fiyatının altındadır, daha da fazlası 2023 temmuz fiyatının altındadır. Demem o ki herkesin kaybettiği bir zaman diliminde ben uçtum, sebeplerini yukarıda açıkladım. Coni'nin iki gözüne katarakt inmişti, vefatını takiben nasılsa hicret edeceğim diye yumuşadım, avamla kontak kurdum, bir daha asla! Not alın, ıssız ada benzeri inziva yaşamı sürersem beni kimse tutamaz, borsa beş, dört, üç bine gerilese bile darphaneye dönerim.

Bugün borsa yüzde 1.07 düştü, net 781.29 TL kar ettim. Aranızda para toplayın, beni Dow Jones'a yollayın, biraz da Amerikan spekülatörlerini marizleyeyim.

Borsada şey yapılıyor

Bugün 13.25 sularında aracı kurumun sayfasına giremez oldum, on beş dakka sonra Matriks Mobile da bozuldu, çalışmıyor, saat 14.16, herhalde işlemler devam ediyordur. Yuh! Borsacıyı besmelesiz kekleyecekler, böylesini ilk kez gördüm, işlemlerin durdurulması gerekir.

22/05/2024

Milan bence dünyanın en önemli yeteneklerini topladı ama Stefano Pioli kazması yüzünden başarılı olamadı, bence aklı başında bir teknik adamla ŞL dahil tüm kupaları toplar.

Emekli nihayet miting düzenleyecek. Yuh! Bunca zaman niye beklendi? Bugün erken seçim olsa Erdoğan kesinlikle kaybeder, ben bile onun gitmesi için ömrümde ilk kez geçerli oy verdim, İstanbul'da CHP'ye, Beşiktaş'ta CHP başkan adayına oy verdim, çünkü Erdoğan'dan daha başarısız siyasetçi görmedim, onun tahribatı bir asırda onarılmaz. Emekli yıllarca vergi ödüyor, şeyler yiyor, ekonomik krizin faturasını emeklilere çıkartıyor. Memura seyyanen zam, emekliye gam! Bu uygulama hukuka uygun mu? Niçin gösteri düzenlenmedi, dava açılmadı?

Vay salaklar!

Bugünlerde borsacılar uyanıyorlar, birkaç hisseyle endeksin yukarı çekildiğini ötekilerin aşağı basıldığını yazıyorlar ama buna endeks mühendisliği diyorlar. Ulan ebleh, ben beş sene önce mevzuyu çaktım, o zaman açık olan twitter hesabımda yazdım, youtube videolarımda açıkladım, işin aslını anlattım. Gerzekler keklendiklerinin farkına vardılar, sadece kendi hisselerinin değil ezici çoğunluğunun düştüğünü gördüler. Ey moron, derinlikler kayboldu, taban ve tavan limiti beş senedir yüzde ona indirildi hala normale dönülmedi, devre kesici oranları değiştirildi, yani piyasanın anormalliği tescillendi ama halka arz yağmuru dinmedi, aksine hızlandı. İşin komiği hepsi inanılmaz fiyattan şeyleniyor. Milli borsanın pilli kağıtları usd bazında beş, on, yirmi, kırk misli prim yaptığı halde realizasyon ve hisse değişimi yaşanmıyor. Niye? Tüm borsayı tek bir firma idare ediyor, viop, varant ve dövizi de, sen ayakta uyuyorsun, paran eksi faizli kredi olarak işletiliyor, ilaveten bedelli sermaye artırımıyla öpülüyorsun, yetmiyor, tahsisli sermaye artırımı ile şey yapılıyor. Ey borsacı! Sen her zaman kaybediyorsun, ben her zaman kazanıyorum, öyle de olmalıydı, layığını buluyorsun, net karın en az yüzde doksanının ortaklara dağıtılmayışını sorgulamıyorsun. Halka arzın üstünden bir sene geçince bedelli açıklayan firmalar var, daha ne diyeyim? Huner, conse, ... diye tek tek yazayım mı? İfade özgürlüğü olsaydı aklınızı alırdım, hicret edebilirsem birilerini delirteceğim. Varlık Fonu lağvolmalı, darphanede para basarak borsa sübvanse ediliyorsa (bu konuda fikrim yok,) kanunla yasaklanmalı, ayrıca halka arzlar on sene durdurulmalı, bedelliye izin verilmemeli, tahsisliler yok sayılmalı ve borsacının payı iade edilmeli, yoksa çarpıklıklar düzelmez, birileri şey yapar. Şaban oğlu şaban! Biz vergiye boğulduk, verginin vergisi olsn stopaj devreye sokuldu, emekliyi resmen şey yapıyorlar, maaş yerine kuşyemi parası veriyorlar, bir kişi bile protesto yürüyüşü yapmıyor. Piyasa değeri milyarlarca dolar olan onca şirket var, Türkiye vergi rekortmeni on milyon dolardan fazla ödemiyor. Demek ki milyarderlerden hakkıyla vergi alınmıyor. Büyük ortakla küçük ortak arasında fark olmaz, net karın tamamı senle paylaşılmıyorsa orada hukuki şey vardır, saksıyı çalıştır. Dlyrk! Kitaplarımı oku, bilinçlen!