03/12/2022

Maçtan önce dua etmek

Bir oyuncunun maç öncesinde dua edişi ne demektir? Allah'ın dikkatini çekmeye çalışıyor, kendini kayırmasını istiyor. Sanki allahlık bir Allah var da zokayı yutacak, öbür kulunu yerindirecek. Allah kulları arasında ayrım yapar mı? Türk adalet sisteminin adaletsizliğine alışmışsın, öte dünyaya madik atıyorsun.

Arjantin

Katar 2022'de Arjantin ilk kez doğru bir taktikle oynuyor, tüm ekip Messi'nin neferi gibi çalışıyor. Geçmişte hepsi kral triplerindeydi, o yüzden Arjantin kupa kazanamadı. Bu akşam eleme turları başlayacak, tangocular Avustralya ile kapışacak, muhtemelen tur atlayacak, ancak geç uyandılar, Messi artık yaşlandı, takımda yıldız oyuncu kalmadı.

Migros zeytini 11.5 liradan 16 liraya çıkartmış👇👇👇

Migros yer fıstığını 11.5 liradan 17.5 liraya çıkartmış👇👇👇

Dünya Kupası grup maçları bitti

İlk karşılaşmalardan sonra Brezilya ile Portekiz'i şampiyonluk adayı göstermiştim, ikinci ve üçüncü maçlar da oynandı, eşleşmeler belli oldu. Bence yarı finalde Brezilya-Arjantin, Portekiz-Fransa maçlarını seyrederiz, finalde Portekiz ile Brezilya kapışır, Portekiz kupayı kazanır.

02/12/2022

Marketleri boykot saçmalığı

Vatandaş sosyal medyada zincir marketleri boykota davet ediliyor. Bir kere enflasyon devletin örtülü vergisidir, savurganlıklar yüzünden artan gedikleri öyle tıkıyorlar. İkincisi, yiyecekler başka bir yerden temin edilemez. E, halk aç mı kalsın? Dubaracılar saftirik vatandaşı uyutuyorlar, kanmayın. İtibardan tasarruf etmezsen, har vurup harman savurursan, ceremesini halk çeker, sen de günah keçisi (marketler) bulursun, vatandaşı kandırırsın.

Toplumda dengesiz insan oranı?

Bence yüzde doksan dokuzdan aşağı değildir, sık sık karar değiştiriyoruz, gerekli gereksiz yalan konuşuyoruz, akşamki kavlimizden sabaha cayıyoruz. Ali Koç açıklamış: Son 18 yılda 10 kere yabancı futbolcu sınırını değiştirmişiz. Seneye yine değiştirilir.

01/12/2022

Borsadaki çıkışın sebebi

Egemen güç devalüasyon, enflasyon ve düşük faizle malı götürdü, olumlu bir görünüm göstermek için endeks yukarı çekildi. Şirketlerin net karın en az yüzde doksanını temettü olarak dağıtması halinde yatırımdan bahsedilebilir ki bu kategoriye giren bir hisse bilmiyorum.

İslam ekonomideki şeye kılıf oluyor

Devalüasyon ve enflasyonun tek çaresi faiz artırmaktır, daha önceki faizleri kendileri yükseltmişti, sanki uzaylıların işiymiş gibi şimdi indiriyorlar, olumsuz sonuçlarına rağmen aynı yolda yürüyorlar, çünkü halkın parası kapitalistlere transfer ediliyor. Bence Erdoğan kabinesinden daha başarısız yönetim olamaz, spor dahil her alanda geriledik.

Borsaya para girişi olduğuna inanmıyorum

Şahsi kanaatimce fiktif işlemlerle endeks yukarı çekiliyor, gerçekten para girişi olduğuna inanmıyorum. Fonların bu işte önemli rol oynadığını düşünüyorum, borsada operasyon yapıyorsa VF'u da işin içinde olabilir. Ekonomi her gün kötüleşiyor, BİST bir buçuk senedir uçuyor, ciddi realizasyon yapılmıyor. 🤭🙈🙊

Emekli aylığım 331.59 usd, Türkiye bu hale geriledi

Üç aylık maaşımı aldım, 18 533,01 lira, aylığım 6 177,67 liraya denk geliyor, usd şu anda 18.63 lira olduğuna göre 331.59 usd ediyor. Hangi ülkede bu parayla yaşanılabilir? Memleketi batırdılar. Yazılacak çok şey var ama aklım da var, başıma neler gelebileceğini biliyorum.

30/11/2022

Toplumsal cinnet modundayız, ekonomik felaketle kafayı üşüttük👇

Enflasyon çıldırdı

Marketlerde tüm ürünlere iki veya üç haftada bir yüzde 10 ile yüzde 20 arasında zam yapılıyor. Nasılsa yıllık enflasyon yüzde 85 gösteriliyor. 🙊🙈🤭 Yabancılarda enflasyon tek haneli diye adamlar telaşlanıyorlar, faiz artırıyorlar, biz pişkinliğe vuruyoruz, DURUMUMUZ GAYET İYİ, YURT DIŞINDA İŞLER KÖTÜLEŞİYOR diyoruz. Yalan ve hile yaşam felsefemiz oldu. 🤭🤭🤭

Borsa 4 977 puandan kapandı, yine yüksek hacim oldu

Borsanın suniliğini uzaydan bakan bile anlar

Bir buçuk senedir endeksi sürükleyen hisselerde kar realizasyonu yapılmadı, uçuş✈🚀🥕🐇🎣🐟 her gün sürdü. Kahkaha atmamak mümkün mü? 🙉🙊🙈🤭🤑😜