17/03/2023

Aklımı skeyim

İki konuda pişman oldum: Bir, hicret edeceğim havasıyla lümpenle yüz göz oldum; iki, Giresun'da kitaplarımın satışını engelleyen götlekleri öğreneyim diye it kopuk takımının seviyesine indim. Aklımı skeyim! İşin tuhafı borsada para kazandırayım dediğim kişi bana para kaybettirdi, "teyzemin kızı PPK üyesi bir profesör, babama halkb ve vakbn'den uzak durun, halkb Türk Ticaret Bankası'na devredilecek, demiş," dedi. Belki yüz kere "bana tüyo veya duyum iletme," dediğim halde bunu yaptı, adam sandığım için alım satım yaptığım hisseleri söylemiştim, ikisi arasında lot artırmaya dayalı geçişler yapıyordum. Bu laf üzerine başka kağıda geçtim, fakat ikisi de üst üste tam 14 kere tavan oldu. Demek ki operasyon öncesinde beni yanılttılar, o süreden sonra hiçbir hisse ikisi kadar uçmadı. Benim için finansal sohbetler ebediyen bitmiştir. Kimseyi siklemiyorum, aferin yahut övgüyü umursamıyorum, olağanüstü yeteneklerim olduğunu biliyorum, yeter ki benden uzak durun. Şunu anlayamadım: İnsan benim gibi masum, dürüst, namuslu, bilge bir filozofun kazancını engelleyecek kadar alçalır mı? Haysiyetsizliğin de ölçüsü olur. Etim ne budum ne? Asgari ücrete yakın maaş alıyorum, gece gündüz okuyorum, yazıyorum. Yeterli param olsaydı bazı ülkelerin vatandaşlık hakkını satın alırdım, buradan tüyerdim. Önümü tıkamak için peşime adam takıyorlar. Yuh! Erdoğan iktidarı biterse sırf bunun rövanşını almak için borsaya dönebilirim, Coni üstüne yemin ederim ki hem halkb hem vakbn'de (fiyatın önemi yok, isterse 30 lira olsun, dişe diş kana kan intikam!) icraatın kralını yaparım. Derinçek ekibi gerçek hayatta bana her kötülüğü yapabilir, vatan haini olduğumu ispatlayabilir ama bin spekülatörün desteğiyle üstüme gelseler dahi alayını marizlerim, borsada beni yenemezler, imkansız! Siz zeka, bilgi, deha, ... nedir bilir misiniz? Zamanı gelince öğretirim.

Pariteler beşik gibi sallanıyor👇👇👇

Vkgyo sermayesinin iki katından fazla kar açıklamış ama temettü yerine yüzde 107 bedelsiz, ikramiye olarak da yüzde 50 bedelli açıklıyor. Niçin Erdoğan iktidarında borsaya girmem dediğimi anlayabiliyor musunuz?

Vkgyo yine bedelli (yüzde 50) açıklamış, yüzde 107 bedelsiz de var.

Borsa çöktü, eşleşmede maaşla alım yaptım, niçin borsanın en iyisiyim dediğimi fotoğraflarla belgeleyeyim. Buna rağmen borsadan kaçtım, çünkü... ifade özgürlüğü olmadığından gerisini yazamıyorum. 👇👇👇💪🎯🧿

Telekom bu hafta da iki gece geçerli 5 GB hediye verdi. En büyük Telekom!👏👏👏👇

Bizim gerçek enflasyonumuz daha yüksektir ama faiz farkına bakın. İmkanım olsaydı Arjantin'de mevduat hesabı açardım.👇👇👇

Paritelere bakarken borsayı da görüyorum, istemediğim halde bulaşıyorum, maaşı artırıyorum👇👇👇🙉🙊🙈🤭

16/03/2023

SVB ve Signature iflasları

Amerika'da SVB ve Signature bankalarının iflası bence zincirleme krize yol açar, bankacılık sisteminde her bankanın birbiriyle ilişkisi olur, mevduatın on kat üstünde kredi yaratılır. Bu akşam Tarih TV'de 1929 Buhranı ikinci bölüm belgeselini izledim, Roosvelt'in konuşmaları, grevler, olaylar gösterildi, tarihçiler konuşturuldu, Türkçe alt yazılı yayınlandı. Global krizin başlayacağını kitaplarımda da yazmıştım, bence kapitalizmin çöküşüyle sonlanabilir; takas ve trampada köklü değişim yapılmazsa, yani mübadele aracı para olursa kriz hep tekrarlanır.

Yeni dönemde endekslerdeki değişiklikler👇👇👇

Borsa bugün uçtu👇👇👇

İşlem hacminde lider olan #astor piyasa değeri ve bilanço verileri🙉🙊🙈🤭👇

Halkı enflasyona ezdirmiyorlar, zaten bilinçli kitle müsaade etmez, kitle babam kitle dedirtmez👇👇👇

Şaka maka, maaşla borsaya bulaştım🙉🙊🙈🤭👇

OYAYO, VKFYO VS YO'lıkları

Bugün tesadüfen öğrendim, YO'lığı hisse senedi alım satımında kardan yüzde on stopaj kesintisi yapılıyormuş. Bir yaşıma daha girdim, vergilere boğulduk. Maaşımla ara sıra antin kuntin yapıyordum, iki hisseyi de ekranımdan sildim, size de bilgi vereyim dedim.

Maaşım artıyor, dün seans sonunda aldığım hisseleri #usak meraklısına devrettim, bir de #tsgyo çıtır yaptım👇👇👇

GKKNR halka arz edilmiş, 358.9 milyon usd değeriyle tavan açılıyor. 🙉🙊🙈🤭👇

Yeşil pasaport

On ay daha görev yapsaydım yeşil pasaportum olacaktı, ülkelere rahatça gidebilecektim. Acaba yeşil pasaport alabilmek için ne yapılabilir? Bu saatten sonra mümkün müdür?

İtalyan kulüpleri

Şampiyonlar Ligi çeyrek finalistlerinden üçü İtalyan takımı oldu. İtalya Ligi tat vermiyor, oradaki sıçramadan ziyade diğer liglerde kalitenin düştüğüne inanıyorum. İngiltere Ligi'nin flaş ekibi Arsenal bu sene ŞL'ne katılamadı, demek ki formatta yanlışlık var, önceki sezonun başarısı mazide kalıyor, şampiyonanın aynı yıl içinde organize edilmesi gerekir. Bence ligler bitince ŞL turnuvası düzenlenebilir, maçlar tarafsız ülkede eleminasyon usulüyle oynanabilir.

15/03/2023

Magna Carta çocuklarında kafa var, şeylerde gıkı çıkmayan moronlara benzemiyorlar.👇👇👇

Usd'den gbp ve euro'ya sille!👇

Demek ki vergilerle dolaylı vergi olan enflasyon artacak👇👇👇

Bizim bankalar ise uçuyor, nasılsa faiz indiriliyor, tasarruf sahibinin parası bankere transfer ediliyor👇👇👇

Borsaya üst üste beşinci gün de pompaladılar. 👇👇👇

Saat 15.20, borsacıyı yüksek bir hacimle öttürüyorlar.👇👇👇

Enteresan işler

Endeks şu anda 5100'ün üstünde ama epey hissenin fiyatı endeks 1500 civarındakine denk geliyor. 🙉🙊🙈🤭

Endeksi belli kağıtlarla tutsalar da saat 14.04 itibaroyla borsa geneli göçmüş. 👇👇👇

Seansın ilk 13 dakikasında maaşın artan kısmıyla icraat yaptım. #katmr #usak 👇👇👇

YDS

YDS sınav sorularını merak ettim, internetten buldum, ilk yedi soru bana kolay geldi, cevap anahtarından kontrol ettim, hepsi doğruymuş. Demin Porto-İnter ŞL rövanş maçı bitti, saat 01.06, daha fazlasına gerek yok, İngilizcemi yetersiz buluyorum, dağarcığımı 70, 80 bine çıkarmadan frene basmayacağım ama İngilizce kompetanı geçinenlerden eksiğimin olmadığını anladım. Neyse, benim dünyamda mükemmel yoktur, çalışmaya devam edeyim, belki hicret fırsatı doğar.

14/03/2023

Dün Flo'dan ayakkabı aldım, Telekom uygulamasındaki şu promosyonu bulamadım, ciddi bir indirimi kaçırdım. 👇👇👇

Hop, ayıp oluyor

Borsayı size emanet ettim ama beceriksiz çıktınız, bir çuval inciri berbat ettiniz. Kendinize gelin, silkinin, varlık gösterin, yokluğumu hissettirmeyin. Beni unutun, üç aylık maaşın artan kısmı haricinde alım yapmam, pariteleri kontrol ettiğim için bazen borsadaki duruma da göz atıyorum, öylesine bakıyorum. Bugün BİST'e üst üste dördüncü gün pompaladılar, tepki bekleyenleri çuvallattılar, kredililere dehşet saldılar. Borsa, viop, varant ve döviz piyasası tek elden yönetiliyor, tezim aklınıza yattı mı? Endekste ağırlığı yüksek olan hisseleri yukarı çekiyorlar, ezici çoğunluğa basıyorlar, borsacının parasını faizsiz kredi olarak çalıştırıyorlar. Sen hala fiyat kazanç, defter değeri hesabı yapıyorsun, net karın en az yüzde doksanı tüm ortaklara bölüştürülmüyorsa neyi hesaplıyorsun? 🙈🙈🙈

Son dakikalarda ve eşleştirmede fena döşediler, İslam hacmi 101.7 milyar oldu. 👇👇👇