Cuma, Eylül 27, 2024

Ölü mü diri mi?

Filanca kişi İsrail saldırısında ölmüş diyorlar. Nasıl Müslümansın? İtikadından şüphelendim. Adam cennete gitmiş, 33 yaşına dönmüş, yepyeni bir hayata başlamış, hurilerce sarmalanmış, bir testi abıkevseri kafasına diklemiş, kral sefası sürüyor, senden iyi yaşıyor. Neresi ölü?

Omg! 👇

Borsadaki gıllıgışlı yapıyı en ahmak adamın anlayacağı biçimde ispatlıyorum, iyi okuyun, fotoğrafı inceleyin. Endekste ağırlığı yüksek olan hisseler yükseliyor, ötekiler düşüyor, usd bazında on, yirmi, otuz, yüz misli prim yapan hisse sürekli alınır mı? Yatırımcı borsadan çıkmayacaksa bile karı realize eder, kağıt değiştirir ama öyle olmuyor, çünkü tüm borsa, viop, varant, döviz (tl forex'te işlem görse devalüasyon olayı tarihe karışır,) tek elden yönetiliyor, hakkıyla temettü dağıtılmadığı için senedin peçete kadar kıymeti olmuyor, istediğin kadar al, tut, adamlar aşağı basıyorlar, zararına satamıyorsun, paranı faizsiz kredi diye işletiyorlar. Endeks 13 Eylül Cuma günü 9676 puandan kapandı, dün yani 26 Eylül perşembe günü 9829 kapattı, güya yüzde 1.58 prim yaptı, oysa hisselerin ezici çoğunluğu göçtü, fotoğrafta görüleceği üzere dokuz işlem gününün yedisinde düşen kağıt sayısı yükselenden fazlaydı, öyle yükseliş nerede görülmüş? Son bir yılı alalım: Endeks 25 Eylül 2023 günü 8304 puandan kapandı, dünkü 9829'a göre güya yüzde 18.364 yükselmiş, halbuki borsanın yüzde doksanı belki daha fazlası o günkü fiyatın hayli altında işlem görüyor, çoğu geberdi. Gerçi yüzde yüz yirmilik enflasyonda ayar verdikleri kağıtların da çoğu reel anlamda kaybettirdi, onu da vurgulayayım. Borsaya krizden krize giriyordum, bu sefer 2018 aralık ortasında dalmıştım, 2019'da birkaç hafta süren ve genele yayılan alış dışında hep aynı hadiseyi gördüm, defalarca yazdım, youtube'a video yükledim, gelecek nesillere ezan okudum. Borsadaki bozuk ve hileli sistem değişmezse borsacı kaz gibi yolunur, sözde uçuşlarda zarara batan yatırımcı olası çöküşlerde herhalde felakete sürüklenir. TÜİK enflasyonu düşük açıklıyor, ücretli ve emeklinin maaşı budanıyor, sermaye piyasalarında acayip şeyler dönüyor, hiçbir şey normal olmadığı halde halka arz fırtınası sürüyor, bedelli ve tahsisli sermaye artırımı rutin faaliyete dönüştürülüyor. Erken seçim şart, ülkeyi krizde devralan Erdoğan çok daha ağır krize sürükledi. Aydın sorumluluğumu yerine getirdim, vicdanen rahatladım. Gafile kelam nafile kelam! Türkiye'nin yetiştirdiği en iyi yazarım, büyük ihtimalle mizahçıyım da ama kitaplarımın önünü kestiler, şimdilerde yayıncı bile bulamıyorum, onu bırakın sosyal medyada yazamıyorum, twitter'da Şenol Onay adıyla hesap açtığım anda askıya alınıyor yahut kilitleniyor. Niye? Akıllıyım ve namusluyum diye, çünkü hiç kimsenin göremeyeceği şeyleri görüyorum, otuz, kırk yıl sonra doğrulanan tezler (bkz eserlerim) ileri sürüyorum. Hicret etmeliyim, İngilizce konuşulan ülke olmalı ama çözüm bulamıyorum. Nereye, nasıl, ne zaman kapağı atabilirim? To be or NATO be! 🤨

Perşembe, Eylül 26, 2024

Petrol dünyada çakılıyor ama bizde sürekli zam yapılıyor, üstelik aylardan beri dövizde yaprak kıpırdamıyor.

Çaylak spekülatörler

Yurdum spekülatörleri bana çok hafif geliyor, aranızda para toplayın, beni ABD vatandaşı yapın, Dow Jones'a gireyim, oradaki hacıyatmazları da yolayım. Borsa bugün çok yüksek açıldı, kapanıştaki yüzde 0.62'lik düşüşe kadar çakıldı, hiç etkilenmedim, ha bire marizledim. 👊💪👏🙌

Erdoğan varsa borsada hayat yok

Recep Tayyip 22 senedir iktidarda, krizde geldi, ülkeyi daha beter duruma getirdi, borsada belli hisselerle göz boyandı, ezici çoğunluk yerlerde süründü. Bu iktidar varken durum düzelmez, acayip bir sistem kurgulanmış, aklımızı başımıza alalım, en kısa sürede erken seçime gidelim, mevcut yönetimden kötüsü olamaz, artık uyanalım! Borsaya bu sefer 2018 aralık ortasında girmiştim, kısa zamanda mevzuyu çakmıştım ama kaçamamıştım, çünkü çılgın bir devalüasyon yaşanmıştı. Benim birkaç haftada anladığımı milyonlarca kişi senelerden beri anlayamıyor. Yazık!

Acaba

Hep merak ettim, acaba Merkez Bankası'nın borsada alım amaçlı para basma yetkisi var mı?

Mahzuni Şerif

"Devlet Sanatçısı.." teklifi almadınız mı..? - Devlet benim ödülümü sıkıyönetim dönemlerinde tırnaklarımı çekerek verdi...! - Kaç yıl yattınız..? - Peyder pey beş yılın üstünde - Çok işkence gördünüz mü peki..? - Çook. Benim mesela gördüğüm iskenceden dolayı on tırnağımın onu da düştü... - Çektiler mi? - Falakalardan, tabanlarıma vurdukları o sert cisimle tümden uldu..! - Uldu mu..? - Uldu tabir ederiz, Çürüdü tırnaklarım, çekmek zorunda kaldılar... - Başka..? - Ayağımdan asılmalar, cereyan vermeler, gözü bağlı olarak her türlü hakaretlere maruz kaldım. Ama bir gün ben kalkıp o sopadan bahsetmedim... - Neden..? - Çünkü o bahsetmem gereken sopa, devletin kendi sistemiydi... - Daha sonra türkülerinizden etkilenip, özür dileyen işkenceci oldu mu..? - Hayır. - Aksine o kadar işkence çekmeme rağmen özür dilemesi gerekenler, benim devletten özür dilemem gerektiğini söylediler..! - Pişmanlık duydunuz mu hiç..? - Eğer pişmanlık duysaydım, Aşık Mahzuni Şerif olmazdım. - Ne soruyorlardı..? - En çok Alevilerin hangi örgüte bağlı olduklarını soruyorlardı. Alevi oluşum, suçumu daha çok arttırıyordu benim. Bir de Deniz Gezmiş'lerin dönemindeki yürüyüşlere sazımla katılmama bozuluyorlardı... - Peki bunca acı, işkence, dışlanma, korku sizi "uslandırma"dı mı..? - Aksine daha da bileyledi... Çünkü eğer gerçekten halk ozanıysanız yasadığınız toplumsal gerçeklere dikkat çekmek ve o acıları paylaşmak zorundasınız... Aşık Mahzuni Şerif, Saygı ile... Not:İnternetten kopyaladım.

Borsacı en çok neye kızıyor?

Borsacıya "Borsa zekâ oyunudur, herkes avanaklığı nispetinde zarar eder, zeki yatırımcı kazanır, dahi ise deveyi havuduyla yutar," dediğinizde çıldırıyor, size kin bağlıyor, demek ki bam teline basıyorsunuz.

Vatandaş siyasetçinin ekonomik krizi tartışmasını bekliyor, Ankara'nın eski belediye başkanı Melih Gökçek CHP grup başkan vekili Ali Mahir Başarır'a tuhaf bir soru soruyor. 👇

Koşu ile yürüyüş farkı

Koşuda kaslar yanar, yürüyüşte yağlar yanar; günde on km koşabilirim, birkaç haftada mum gibi zayıflayabilirim ama dümdüz vücut istemiyorum, sporu sağlık ve mutluluk için yapıyorum.

Salı, Eylül 24, 2024

Rezalet! Ömrümde bu kadar şaibeli borsa görmemiştim. XU100 yüzde 1.44 yükseldi, fakat borsanın ezici çoğunluğu çöktü. U30 sayfalarıyla ötekileri paylaşıyorum, kıyaslayın. Bence en kısa sürede erken seçime gitmeliyiz, Varlık Fonu'nu lağvetmeliyiz, Katar'ın yüzde onluk payı nedeniyle BİST'i arz etmeliyiz, halka arzları on yıl yasaklamalıyız, bedelli ve tahsisli sermaye artırımını tamamen kaldırmalıyız, yoksa borsanın hayrını göremeyiz. Not: Hisselerin yüzde 35.38'i yükseldi, oysa rakamlara göre fişekledi. Borsaya bu kez 2018 aralık ortasında girmiştim, 2019'da birkaç hafta süren ve genele yayılan yükseliş dışında hep endeks hisseleri uçtu, ötekiler çuvalladı, borsacının parası faizsiz kredi olarak işletildi.

Memleket Dingo'nun ahırına döndü. Dünya ağır sıklet boks şampiyonu Mike Tyson formunun zirvesindeyken, önüne geleni maçın başında nakavt ederken, Evander Holyfield ile ünvan maçına haftalar kalmışken tecavüz suçundan altı yıl ceza aldı, üç yıl sonra şartlı tahliye edildi, bizdeyse kriminal vakalar aramızda dolaşıyor. Amerika ile aramızdaki korkunç farkı anlayabiliyor musunuz? Yuh!

Borsa şu anda yüzde 1.74 yukarıda işlem görüyor ama hisselerin ezici çoğunluğu çöküyor. Tarihe not düşeyim, bugünkü fırıldakları gelecek nesiller de görsün!

Ölü mü diri mi?

Filanca kişi İsrail saldırısında ölmüş diyorlar. Nasıl Müslümansın? İtikadından şüphelendim. Adam cennete gitmiş, 33 yaşına dönmüş, yepyeni ...