24/09/2022

Hayatımın hatası

Coni en uzun yaşayan kanarya rekorunu kırmış olabilir, son on yedi ayında iki gözüne de katarakt inmişti, kör olmuştu; eve hapsolmuştum, elimle beslemiştim. Kanarya gün boyunca yer, diğer hayvanlara benzemez. Neyse, onu bekliyordum, gittiği an hicret edecektim, yani yolcuydum, aportta bekliyordum, nitekim 23 Şubat 2020'de cenneti boyladığında pasaport için başvurdum, Belgrad bileti aldım, ne ki corona hortladı, 16 Mart 2020'de uçuşlar iptal edildi. Ömrümde kimseyle borsa sohbeti yapmadım, beni meşgul ediyor, ayrıca onların delimsirek laflarıyla köreliyorum. Gidiciyim diye milletle irtibata geçtim, borsaya dair beklentilerimi paylaştım. Aklımı s2yim, esir düştüm, geyik muhabbetlerle hem para hem zaman kaybettim. Bir daha mı? Asla!

23/09/2022

Kılıçdaroğlu "borsada manipülasyon var," diyor, devalüasyonda yok muydu?

Ne salak adamlar var

Cahillerle hiç konuşmam ama akraba olunca mecbur kontak kuruyorsunuz. Geçende biri ile önce yazıştık, sonra telefonlaştık, herifin cehaletini görünce içim cız etti. Sen otuz kusür sene Almanya'da kal, sığırlıklara devam et! Yuh! Felsefeden konu açıldı, "idealizm öğretiliyor, kimse materyalizmi bilmiyor," dedim. "O da ne?" dedi, "Marx, Engels, Lüxemburg falan fıstık," dedim, "ha, maddecilik olmalı, senden iyi biliyorum," dedi. Vay tarak kafalı, ben ciltler dolusu okudum, yine de bilgisiz olduğuma inanıyorum, o bir paragraf okumadı, allame kesiliyor. 🙉🙈🙊🤭 Sonra yazarlık, edebiyat bahsi konuşuldu, yine alimlik iddiasında bulundu, "dil bilgisinde bir numarayım, sen o işlerden anlamazsın, grameri bilmezsin," demesin mi?🙉🙈🙊🤭 Vay şaban, bir kitabımı okusa bu işte TDK profesörlerinden daha iyi olduğumu görecek ama kafa tıntın, okumaz, zevzeklik yapar. "Son kitabımda 65 bin farklı kelime kullanılmış,' dedim. "Olamaz, Türkçede olsa olsa 15, 20 bin kelime vardır," dedi. Bir fiilin farklı çekimlerinin, mesela çalışmak, çalıştırmak, çalıştırılmak, çalışılmak vs ayrı kelime sayıldığını söyledim, yine itiraz etti. 🙉🙈🙊 Böyle bir sığırla zaman harcadığım için kendimden huylandım, "seni blokluyorum, artık denklerinle muhatap ol!" dedim. Almanlar namına üzüldüm, bunlarla aynı havayı soluyorlar. Vah!

Sterlin sıçtı, gbp/usd paritesi 47 yılın en düşüğüne geriledi👇👇👇

Usd yeni rekoru👇👇👇

Usd sürekli rekor tazeliyor👇👇👇

Usd yeni rekoru👇👇👇

22/09/2022

Hakan Atilla bile spekülasyonda şeyi ima ediyor

Faiz, enflasyon, devalüasyon ve borsa hakkında

Gelişmiş ülkelerde devalüasyon ve enflasyonla mücadelede faiz artırılır, bizse indiriyoruz. Bu mevzu tersine Robin Hood oyunudur, yani fakirden alıyoruz, zengine veriyoruz. Hicret edebilirsem konuyu detaylı biçimde açıklarım. MB faizi sürekli indiriyor, halkın serveti banka patronlarına transfer ediliyor. Enflasyon devletin örtülü vergisidir. Unutulmasın, devalüasyon yoluyla da milleti öptüler. Borsadaki yapılanmayı ne siz sorun ne ben yazayım. Yazılacak çok şey var ama aklım da var, canımı yolda bulmadım.

MB faiz indirdi, usd yine uçtu

Dolarda yeni rekor👇👇👇 Faiz indirimi amacına ulaştı, bugün de MB indirim yapabilir deniliyor

21/09/2022

Gerçek enflasyon yüzde 180'den az olamaz

Gıda ve kıyafet fiyatlarındaki artış oranı yüzde 150'den aşağı olan ürün görmedim ama enflasyon yüzde 80 diye açıklanıyor. Elektrik, doğal gaz, benzin de uçtu, bu hesabı kim yapıyor?

18/09/2022

Omg!👇👇👇🙈🙊

Nice futbolcusu Todibo, Angers maçının dokuzuncu saniyesinde kırmızı kart gördü. Hay tıynetini!

Fabrika ayarlarıma döndüm

Twitter ile bağı kopardım, normal hayatıma söndüm, Tivibu'da teleteks olsaydı internete girmezdim. Şimdi rahatladım, kitaplara daldım.

Takas ve trampa sistemi

Mübadele aracı para olduğu sürece sosyalizm, kapitalizm gibi ideolojiler, Hristiyanlık, İslamiyet, Yahudilik gibi dinler neticeyi değiştirmez, banknotu yaratan g0ç gerçek idarecidir; coğrafyalar üzerinde sınırlar çizilir, devletler oluşturulur, hükümetler kurulur, teba onlar eliyle yönetilir. Biz belediye başkanının, mebusun, bakanın, başbakanın, cumhurbaşkanının asıl yönetici olduğunu zannediyoruz, oysa onlar egemen güçten, kapitalistten, artık nasıl adlandırıyorsanız, aldığı emri uyguluyorlar, kazançlarını vergi, harç, pul vesair yollarla sağlıyorlar. Benim kendi icadım olan ideolojik, felsefik reçetem var, ecel aman verirse kaleme alacağım ama hicret etmeliyim, özgür olmalıyım.

Ülker

Ülker ikinci halka arzı 2013 sonbaharında 2.155 milyar usd piyasa değerinden yapıldı, şu anda 336.8 milyon usd piyasa değerinden işlem görüyor. Bence her sene en az 1 milyar tl kar açıklaması ve yüzde 300 temettü dağıtması gerekir ama ortakları sinek avlıyor. İngiltere, Fransa, Amerika gibi ülkelerde bilançoları denetlense ne olur? Borsa bu hale gelmiş, giren çıkamıyor, çılgın devalüasyon ve enflasyon zararı katlıyor. Gafile kelam nafile kelam!

Ülker yakın dönem grafiği

XU100 yakın dönem grafiği 👇👇👇

BİST, VİOP, VARANT

Somut bilgiyle değil de zekamla vardığım sonucu buraya da yazayım, kapattığım twitter hesabımda aylar önce açıklamıştım: BİST, VİOP, VARANT tek elden yönetiliyor, her ortağın payı değişiyor, kar orana göre kırışılıyor. XU100 endeksi 2013 mayısından itibaren çöküşe geçti, bazı hisseler bu dönemde devalüasyona rağmen usd bazında ciddi prim yaptı, endeksteki ağırlıkları arttı. İşbu kağıtlara aklı başında borsacı giremez, çünkü yatırımcı düşeni alır, prim yapanı satar. Bu senetlerle endeksi yukarı çekiyorlar, kalan yüzde doksanlık bölüme pompalıyorlar, vatandaşın parasını faizsiz kredi olarak işletiyorlar; çoğu şirket karı gizliyor, hakkıyla temettü dağıtmıyor, halka açıklık oranı yüzde ellinin altındaysa hepsini toplasanız dahi kıymeti olmuyor. Aslında yazılacak çok şey var ama aklım da var, anayasa ve babayasa cevaz vermiyor. Türkiye'nin en karlı şirketlerinden biri olması gereken Ülker'i inceleyin, vahameti görün; tam dört çeyrektir zarar açıklıyor, Yıldız holdinge borç veriyor, holding bünyesindeki firmayı astronomik bedelle 2021 yılında satın alıyor ki şu anki kendi değerinin (usd piyasa değeri) daha düşük olduğunu vurgulayayım. Bedelli sermaye artırımı ile halkın cüzdanı boşaltılıyor, borsada derinlik kaybolmuş, inzibati tedbirlerle işlem yapılıyor, yine de halka arzlar çığ gibi büyüyor, bence en azından beş sene yasaklanması gerekir. Borsayı düşmanıma bile tavsiye etmem, usd bazlı eski portföyümü yakalayabilirsem bir dakika durmam ama en iyi borsacılardan biri olmama rağmen bunu yapabileceğimi sanmıyorum, çünkü faiz indiriliyor, kur coşuyor, enflasyon azıyor, reel kaybımız artıyor.