28/09/2019

Borsada formumun zirvesindeyim


Doksan dokuz ile iki bin üç yahut dört arasında borsa yorumları yapıyordum. Bu işi noktaladığımda ayda 25 tl üyelik ücreti karşılığında mail grubuma abone olan 39 üyem vardı. O yıllarda akıllara seza öngörülerimle dikkatleri çekiyordum, defineyi aratmayan hisseleri bulmakta üstüme yoktu, birçok kişi bunu bilir, bilmeyen de kitaplarımdan öğrenebilir. Örneğin son eserim Paramatör düz yazılardan oluşuyor, size kimle dans ettiğinizi gösterebilir. Lafa takla attırmayayım, sadede geleyim. Eskiye oranla çok daha formdayım, iki ay önce virman yaptığım aracı kurumda kasırgalar estiriyorum. İşin garibi korkunç kağıtlar buluyorum, derin olmadığı için giremediklerim de var, hülasa elek gibi deliyorum. Endeks 100 binden 200 bine çıksa siz yine kaybedersiniz, 50 bine gerilese ben yine kazanırım. E, normal, öyle de olmalı, aramızdaki uçurumu eserlerim kanıtlıyor. Size benzemediğim için gerçek hayatta bana binbir Ali Cengiz oyunu yaptınız, anamı ..ktiniz ama sanal alemde gücünüz bana yetmez, zeka, akıl, bilgi, bilinç meselesi ayakkabı köselesine benzemez. Spekülatörlerin alayı birleşse, danışmanlarından taktik alsa ve üstüme gelse gene de güçleri yetmez, hepsinin ümüğünü sıkarım, hisse diye alırım, satarım. Mübalağam varsa nefes almak nasip olmasın, geçmişe kıyasla hayli (evvelleri beni borsa peygamberliğine namzet gösterenler şimdiki halimi bilseler herhalde fıttırırlar,) gelişmişim, bilgilenmişim. Misal, iki hafta önce trendlere dair olağanüstü bir keşif yaptım, ancak bu buluşumun kırıntısını bu ülkede bir kişiyle bile paylaşmam, aklımı yahut şerefimi kaybetmeliyim ki size de anlatayım. Destur de ya iblis! Kendi icadım olan stratejilerim var, 10 liraya aldığım kağıdı 9 liraya sattığımda kar ediyorum. Hisse 10 liradan 20 liraya yükseldiğinde 30-35 lira olmuş kadar kazanıyorum. Ekstreler yalan söylemez. Siz anca kumpas yaparsınız, tüm zamanların en kaliteli Türkçe eserlerini yazdığım halde önümü tıkarsınız, sağa sola talimat verirsiniz, kitaplarımın satışını engelletirsiniz. Gerçi hepsini yeniden yazdım, bin misli güzelleştirdim, yeni iki kitabımla birlikte yedisini de google.books'a yükledim, fakat tanıtım yapamıyorum, kimin haberi olur? Sıkıysa borsada karşıma çıkın, bin kişi gelin, hepinizi öttürürüm. Bu şarkı burada bitmeyecek, cahile, yobaza, faşiste, cuntacıya olan kinim dinmeyecek. Sol şeridi boşaltın, PARAMATÖR geliyor.

BİM usd aylık grafiği


Arçelik usd aylık grafiği


TAV usd aylık grafiği


Telekom arızası


Geçenlerde İstanbul'da deprem oldu, Telekom hatları uzun süre kitlendi. Büyük şanssızlık sayılır, çünkü Levent Yapılandırma yüzde 55 hisseyi 7 seneliğine kiraya vermek için müşteri avına çıkmıştı. Alt yapı eksikliği tespit edildi, fiyat düşebilir.

27/09/2019

Yarın muhteşem bir gün olacak


Yarın hayatımın en güzel günlerinden biri olacak. TRT SPOR2 dünya atletizm şampiyonasını veriyor, arada bir oraya bakarım, ancak dört futbol maçı var ki asla kaçırmam. Gerçi hotbird uydusundaki Hashieh TV 20.00'deki GS-FB karşılaşmasını yayımlayacak ama aynı,saatte M. City sahnede olacak ki halihazırda bu gezegende en iyi futbolu Guardiola'nın takımları oynuyor. Programımı paylaşayım, meramımı anlayın. 14.30 S. United-Liverpool, 17.00 Chelsea-Brighton, 19.30 Everton-M. City, 22.00 A. Madrid-R. Madrid

Anadolu Isuzu usd grafiği


TRT SPOR2 bugün yayına başladı


Atletizm, yüzme, güreş, ... şampiyonaları haricinde TRT SPOR'u izlemiyordum, TRT SPOR2 açıldı, herhalde bir daha,TRT SPOR'u tıklamam.

26/09/2019

FORD usd grafiği


Karsan tl grafiği


Karsan usd grafiği


Turkcell usd grafiği


Borsacıya bakın


Bir arkadaş bir sene önce borsaya girmiş, toplam nakdi 420 bin imiş, şimdi 105 bine gerilemiş. Oha! Tatilleri ve hafta sonlarını çıkartınca işlem günü sayısı hayli azalıyor. Demek ki günde bin liradan fazla zarar etmiş. Höst! Bunu nasıl başarmış? Eleman doktora yaptı, iki üniversite bitirdi, emekli hakim, kendini dahi sanıyor. Vay anasını sayın seyirciler! Not: Yalanım, mübalağam varsa taş olayım.

Tektuş stratejimin ürünü


Dün zıpladığım hisseyi örnekleyeceğim, ötesini berisini kurcalamayacağım, insanlığa son armağanım olan Tektuş stratejimi detaylarıyla öğrenmek isteyen okur, Paramatör'ü okur. Dün bohçaladığım hisseyi 9 Mayıs 2019'dan bu yana tam yüzde 11.58 artırmışım, yani 100 lotu 111.58 lota çıkarmışım. Borsada 10 liraya aldığını 11 liraya satmak marifet değil, 10 liraya aldığını 9 liraya çaktığında kar edebiliyorsan borsacısın, yoksa ameleden farkın olmaz. Tam 4.5 ayda lot miktarını bu kadar yükselttim. Arzu eden herkese portföy fotoğrafımı yollayabilirim. Başarımı sığırlardan azade yaşamaya borçluyum. İlgisizliğiniz için müteşekkirim, yoksa hapı yutmuştum. Dürüst olayım, size borsayı tavsiye etmem, çünkü endeks 200 bine yükselse dahi zarar edersiniz; bense 50 bine düştüğünde bile kar ederim. Niye? Ne salak insanlar var. Benim gibi bir cevherden istifade edeceklerine madik atmaya kalktılar, oğlumun şeyini yediler. Vay gabiler! Tüyo şöyle dursun size günahımı vermem, benden ne kadar uzak durursanız kalbime o kadar yakın olursunuz. Kendinizi sorgulayın. Avrupa'da anca hela temizleyebiliyorsunuz yahut işsizlik maaşı alabiliyorsunuz. Bense orada el üstünde tutulurum, göreceksiniz. Kaygılarımla...

25/09/2019

ADESE TL grafiği (Volatiliteye bakın)


QNB FİNANSBANK usd grafiği


CCOLA usd grafiği


AEFES usd grafiği


Sıçarken evlenme teklif etti


Fi tarihindeki kırıklarımdan biri yedi, sekiz ay önce beni aradı. Üsteğmenliğimde buluşuyorduk, şimdi izimi bulmuş, tek çocukla dul kalmış, öğretmenmiş, senle evlenmek istiyorum dedi. Hoppala! Götü kalkan beni buluyor. Selam söylemek niyetiyle babasını, annesini sordum, "şimdi helâdayım, seni aradığımı bilmiyorlar," (yalanın küpü) dedi, yani sıçıyormuş. Evlilik bu kadar boktan bir şey mi? Daha münasip yerde teklif edilemez mi? Neyse, caz yapmayayım, sifonu çekene kadar zevzeklendik, su şarıldadı, izdivaç önerisini kibarca reddettim, siktirnamesini takdim ettim. Bu arada fotoğraflarına baktım. Abu, o da nesi? Duba gibi şişmiş, kemik hariç ağırlığı 100 kiloyu bulabilir. Bense baklavaları dizdim, şimdi kick boks, kafes dövüşü şampiyonasına katılsam şampiyon olabilirim. Şu haline bakmıyor, evlenelim diyor. Bre kadın, üstüme çıksan kaburgam kırılır. Senle sevişmeye de gelmez, beni moron mu belledin?

23/09/2019

Rusya-Slovenya erkekler voleybol maçı


TRT SPOR-2 en çok bana yaradı, çünkü gerçek bir sporseverim, futboldan çok daha zevkli bulduğum nice branş var, satranç, snooker, jimnastik, atletizm, boks, güreş, yüzme, ... saymakla bitmez. TRT SPOR'u hiç izlemiyordum, bu kanal vazgeçilmez mekanım oldu. Şimdi Avrupa voleybol şampiyonasında Rusya ile Slovenya kapışıyor, ilk seti Slovenya aldı. Tribünleri görmek lazım, kadınlı erkekli binlerce seyirci müthiş bir destek veriyor, hepsine hayran kaldım, ne modern insanlar, ben onlarla aynı yerde yaşamalıyım, bu ülkeyle ve halkıyla hiçbir benzerliğim yok, aidiyet bağı hissetmiyorum. Ruslar da Slovenyalılar da benle aynı frekanslarda seyrediyorlar; Amerikalı, Fransız, İngiliz, Japon, ... hepsi bana benziyor, burada kendimi yabancı hissediyorum. Korkunç bir bilgi açlığı çekiyorum, sansürün olmadığı bir ülkede yaşamalıyım, çılgınca okumalıyım, edebi şaheserler üretmeliyim (zaten sayısız projem var,), yayımlatmalıyım, akıllı okurlara ulaştırmalıyım. Başka beklentim yok, beyinsel faaliyetler için geriye sayıyorum, Coni vefat edince hicret için azami gayreti göstereceğim, besbelli bir yuva bulurum. İngilizcem şimdiden harika oldu, birkaç yılda gezegenin en iyi İngilizce bilen kişilerinden biri olursam kimse şaşırmasın.

Hashieh TV-Hotbird uydusu


Hotbird uydusundaki Hashieh TV Türkiye Ligi'nin bazı maçlarını veriyor. Mesela şimdi Beşiktaş-Başakşehir müsabakasının ilk yarısı golsüz kapandı, devre arasına girildi. Görüntü net değil ama hiç yoktan iyidir.

İddaa


İddaa ilk çıktığında kupon bedeli 50 kuruştu, oranlar şimdikine göre oldukça yüksekti, haftada 15-20 kupon dolduruyordum, sık sık kazanıyordum. Sonra kupon bedeli 1 lira oldu, oranlar tatminkardı, yine oynadım ve kazandım, derken 2 liraya çıkarıldı, oran düşürüldü, ben de noktayı koydum, hele 3 lira olunca oranlar iyice dibe vurdu. Arkadaşlar beni gaza getirdiler, tüyo ver dediler, onların hatırına isteksizce oynadım, inek gibi sağıldım, ancak geçen sezonun sonunda isyan ettim, bile bile lades diyemem dedim, iddaa'yı bıraktım. Toto'yu zaten oynamıyorum, hasılatın yarısı kesiliyor, iştirakçiye minicik pay bırakılıyor.