28/03/2020

Pegasus hala paramı iade etmedi


Pegasus 16 Mart 2020'de uçuşumun iptal edildiğini bildirdi, aynı gün biletimin iadesi için gerekli girişimde bulundum, paramın aynı kanala (kredi kartımın sanal kartı) iade edileceği bildirildi, fakat 28 Mart 2020 saat 17.30 itibarıyla paramı alamadım. Pegasus tuhaf bir şirket, internet uygulamasını kullandım, yoksa 888'li telefondan bilet alınıyor ki korkunç bir meblağ ödeniyormuş. Acenteler yüklü komisyon alıyorlar, derken müşteriye zerre saygısı olmayan bir şirketmiş, tesadüfen öğrendim. Bugünün yarını da var. Besbelli Corona salgını bitecek, ortam normale dönecek, fakir yurt dışına uçacak. E, bir daha Pegasus'a yanaşır mıyım? Beklemeye devam edeyim, herhalde paramın üstüne yatmazlar, Nisan'a kadar tahsil edemezsem resmi kanallar yoluyla şikayet ederim.

Şu ortamda Kanal İstanbul ihalesi yapıldı, pes!


Coronavirüs salgını kabusa dönüştü, millet sokağa çıkamıyor, buna rağmen Kanal İstanbul ihalesi yapıldı. Yuh! Bir kere toplumsal mutabakat sağlanmadı, vatandaşın rızası alınmadı; ikincisi şu havada bu işler yapılır mı? Muhalefet rant projesi diyor, bilirkişiler olumsuz görüş belirtiyorlar, nedir bu aceleciliğin sebebi?

27/03/2020

Yeni şehir, yeni hayat


Dün gece 19.00'da kafayı vurdum, 00.00'da ve 06.00'da iki kere tuvalete gitmemi saymazsak 08.00'e kadar deliksiz uyudum. Coni gitti, Ankara bitti, artık yeni bir dünya kuracağım, Corona belası def edilirse kafiristana hicret edeceğim, kaleme asılacağım, özgürce yazacağım. Destur de ya iblis!

24/03/2020

Benzinde indirim


Benzin fiyatlarında sürekli indirim yapılıyor. Şu anki rakamlar 6 sene öncesine geriledi. Pekala, otobüs biletlerinde de aynı oranda indirim yapılıyor mu?

Doğal gaz ve su aboneliğim kapandı, Enerjisa'nın elektriğini bekliyorum


Bugün doğal gaz ve su aboneliklerim kapandı, Enerjisa'ya elektrik için başvurdum, memure bu akşam en geç 19.00'da elektriğin kapatılacağını söyledi, ancak gelişme olmadı, saat 19.50, bence bu gece işlem yapılmaz, yarını bekleyeceğim. Burası Türkiye, tembel bir milletiz, Corona ile iyice cıvıttık, hattımın üç günde kapatılması dahi mucize sayılır. Neyse, acelem yok, zaten elimden bir şey gelmez, şimdi tüm başvurularımı tamamladım, sokağa çıkmama gerek kalmadı, eve kapanabilirim. Elektrik işi bitince evi emlakçıya teslim edeceğim, aynı gece otobüse atlayacağım, yeni mekan arayacağım. Ankara'yı terk vakti yanaştı vesselam!

Borsacı antin kuntin peşinde


Borsadaki sert düşüşler volatiliteyi artırdı, kademeler birkaç saniyede kalkıyor, düşüyor. Bu nedenle herkes antin kuntin planlıyor, satayım, alttan yerine koyayım diyor yahut daha çok düşen hisseye zıplıyor. Kurt dumanlı havayı sever, uyanık yatırımcı bu ortamda deveyi havuduyla yutar.

23/03/2020

Vatandaşlar ilk kez duyarlı davranıyorlar


Demin kedilere balıklı yaş mama vermeye gittim, sokakların ilk kez boş olduğunu gördüm, birkaç dingildek dingildiyordu, o kadar olacak. Millet sokağa çıkış kısıtlamasına 15 gün uysa Corona virüsünü yok ederiz ama bu işte global iş birliği şart, tüm dünyanın tedbir alması ve mikrobu öldürmesi gerekir, yoksa döner, dolaşır, yine gelir.

22/03/2020

Üfürükçüler çoğaldı


Coronavirüs salgını dünyaya yayıldı, üfürükçüler çoğaldı, herkes işkembeden sallıyor. Bence hepsine kulak tıkayalım, eve kapanalım, ortam normale dönene kadar dışarı adım atmayalım. Doğal gaz aboneliğinin iptali telefonla oluyormuş, bu sabah başvurdum, sonra suyu ve elektriği kapattıracağım, mümkünse aynı yöntemi kullanacağım, evi emlakçıya teslim edeceğim, otobüse atlayacağım, yeni mekan arayacağım. Yeminle yazıyorum, yerleştikten sonra dünyayla bağı keserim, kendimi izole ederim, gece gündüz İngilizce okurum, İngilizce kanallar izlerim ki spor salonuna gidişim ve marketten alışverişim haricinde son yıllarda böyle yaşıyordum. Milletin götünde kurt olmalı, uyarılara rağmen sokaklarda cirit atıyorlar. Yuh!

Doğal gaz aboneliğimi kapattırmak için başvurdum


Demin, 22 Mart 2020, pazar saat 09.15'de Başkent Doğalgaz'a aboneliğimin sonlandırılması için 0850'li telefon üzerinden müracaat ettim, talebim kayda alındı, 3 iş günü içinde işlem yapılacakmış, bana mesajla bilgi verilecekmiş. Oradan haber gelince suya, en sonunda elektriğe başvuracağım, çünkü cep telefonumun şarjı biterse problem yaşayabilirim. Ondan sonra emlakçıya haber vereceğim, evi teslim edeceğim, otobüse bineceğim, Ankara'yı terk edeceğim, kendime yeni mekan arayacağım.

Coronavirüs salgınında son durum