21/03/2020

65 YAŞ ÜZERİNE SOKAĞA ÇIKIŞ YASAKLANDI


Bu geceden itibaren 65 yaş üstü kişilerin sokağa çıkışı yasaklandı. Bence isabet oldu, dışarıda dolaşanların çoğu yaşlı, hatta geçen hafta tren biletini iptal ettirmek için otobüse bindim, yolcuların yarısı yaşlıydı, beleş diye geziyorlar, Coronavirüs tehlikesini umursamıyorlar. Önümüzdeki hafta doğal gaz, su ve elektrik aboneliklerimi sonlandıracağım, sonra otobüse atlayacağım, Ankara'yı terk edeceğim, yeni mekan arayacağım, yoksa evin dışına (kedilere balıklı yaş mama ikramı hariç) adım atmazdım. İşin tuhafı, ölümden korkuyorsam namerdim, hele Coni'nin gidişinden sonra cehennemi, zebaniyi dahi iplemiyorum, ancak bile bile lades demem, toplum sağlığını baltalamam. Dünyaya kazık çakmayacağız, elbet bir gün nalları dikeceğiz ama her işin yolu, yordamı var.

Tontini, annesi ve teyzesi


19/03/2020

Coronavirüs'te en önemli konu: dayanışma


Coronavirüs Çin'de başladı, dünyaya hızla yayıldı. Bu hastalıkta bağışıklık kazanma diye bir hadise yok, demek ki virüs tamamen yok edilmezse pinpon topu gibi dolaşır. Şahsi önlemler önemli, fakat toplumsal tedbirler daha önemli, hatta global karantina uygulaması şart, yoksa virüsü nasıl kaldırabiliriz? Bir bölgeyi temizlersiniz, birkaç hafta sonra başka yerden virüs bulaşır. Bu nedenle kolektif düşünmeliyiz, diğer insanların sağlığını da kendimizinkiyle eş değer görmeliyiz.

18/03/2020

Yaşadıklarım mucizenin de ötesinde


Düşünün, lise birde en büyük idealimi yurt dışında yaşamak olarak belirledim, hısım akrabaya, manitalarıma açıkça söyledim (hiçbir kıza yalan konuşmadım, yiyişelim diye pembe balonlar vaat etmedim,), çok cazip evlilik tekliflerini reddettim, olağanüstü bir form tuttuğum dönemlerde, üsteğmen ve yüzbaşıyken büyükelçilikleri aşındırdım, maalesef burada kaldım. Sonradan vizesiz ülkeler hadisesi çıktı, fakat Coni vardı, kıyamadım, onu bekledim. Coni'm muhtemelen en uzun yaşayan kanarya rekorunu kırdı, derken 23 Şubat 2020'de vefat etti, hiç zaman yitirmedim, paldır küldür pasaport aldım, internet üzerinden uçak biletimi kaptım ve geriye sayıma başladım. Ne gariptir birdenbire küresel salgın başladı, Coronavirüs tehdidi ilk kez görülüyordu, Çin'den başlamıştı, yeryüzüne yayıldı, Dünya Sağlık Örgütü küresel salgın ilan etti, her devlet tedbir aldı, uçuşlar yasaklandı ve benim kırkyıllık hayalim şimdilik yattı. Mucize diye buna derim. Ömrüm boyunca beklediğim an geldi ama ayağıma pranga vuruldu. Daha kötüsü deminki mesajımda yazdığım üzere dımdızlak ortada kaldım, gidecek yerim yok, doğal gaz, elektrik ve su hatlarımı kapatırken tehlike çok, mekan ararken de ateşle oynayacağım. İnsanlık tarihinde görülmemiş şeyler yaşanıyor, işin garibi lise birden beri düşlediğim hicretin arifesinde oluyor. Bu tür bahtsızlıklar filmlerde bile olmaz.

Vatandaşlık görevimi yaptım


Pegasus 30 Mart tarihli yurt dışı uçuşumun iptal edildiğini 16 Mart 2017 Pazartesi öğleyin bildirdi. Bunun üzerine b, c, d planları geliştirdim. Toplum sağlığını riske atmamak için salgın süresince en mantıklı hareket tarzı evde beklemek olur düşüncesiyle dün, yani 17 Mart 2020 Salı saat 11.00 sularında ev sahibini aradım, "uçuşum iptal oldu, uçak seferleri başlayana dek evde kalabilirim," dedim, çünkü bugüne değin evi görmeye gelen olmamıştı, o ise "Yo, olmaz, Şenol bey, 31 Mart'a kadar evi boşaltmak zorundasınız. Yeğenim gelecek, öğrenci, çok sıkıştı," dedi. Bu durumda ne yapabilirim? Günah benden gitti. Gerçi mevcut konjonktürde kimse beni zorla sokağa atamaz, hukuk benden yana olur, ancak ben mülayim adamım, kimseyle didişmem, huzurumun bozulmasına izin vermem, olay mahallini anında terk ederim. Gelecek hafta (ev sahibi karşımdaki sitede oturuyor, evi boşaltacağım dediğim günden beri gelmedi, Ankara dışındayım diyor, gelecek hafta gelecekmiş, henüz 750 tl depozitomu da vermedi, oysa ev pırıl pırıl oldu, paramı almadan çıkış işlemlerine başlamam,) doğal gaz, elektrik ve suyu kapatmak için sokaklarda turlayacağım, metro ve otobüslerde fink atacağım, kendi sağlığımı (tabii toplumu da,) riske atacağım. Buraya not düştüm, bu işlerde günahım yok, Ankara dışına çıkıp da keyif çatmayı hayal etmedim. Spor salonu da kapatıldı, normal şartlarda evde beklerdim, kapının eşiğinden adım atmazdım.

17/03/2020

Ben mecburiyetten dışarı çıkıyorum, ya millet?


İstemesem de dışarı çıkmak zorundayım, tren biletimi başka türlü iptal ettiremem. Gelecek hafta doğal gaz, elektrik ve su aboneliklerimi kapattıracağım, güvence bedellerini alacağım. Haydi ben mecburiyetten sokakta geziyorum, vatandaşa ne oluyor? Yaşlılar dahi otobüse yığılmışlar. Yuh!

Tren biletini de iade ettim


Dünkü uçuş iptali üzerine bugün gara gittim, tren biletimi de iptal ettirdim. Ben ödediğimde bir saniyede tahsil ediliyor ama onların kredi kartına iadesi günlerce sürebiliyor. Niye? Burası Türkiye... Bekleyeyim bakayım, özellikle Pegasus'un ne zaman göndereceğini merak ediyorum.

EGO AÇIK ARTIRMA İLANI


Okullar tatil oldu, sokaklar öğrenci istilasına uğradı


Coronavirüs önlemleri kapsamında okullar tatil edildi ama öğrenciler evde oturmuyorlar, sokaklarda dolaşıyorlar. Spor salonu dün tıklım tıklım doluydu, afalladım, bugünden itibaren saat 07.00'de gitmeye karar verdim, akşam maille haber geldi, spor salonu kapatılmış, üyelik hakkımız dondurulmuş. Corona vakası hızla artıyor, gençler zapzingil gibi dingildiyorlar. Bu kafayla felakete davet çıkarırız.

16/03/2020

Pegasus iade işlemini öğleyin (16.03.2020) bitirdim, onay verdi, ne zaman iade edileceğini göreceğiz


Camilerde Coronavirüs önlemi


Ankara-İstanbul tren seferleri sürüyor


Coronavirüs önlemleri artırıldı, doğal gaz aboneliğinin fesih işlemi dahi E-devlet üzerinden yapılıyor, yurt dışına uçuşlar iptal edildi ama tren seferleri sürüyor. İlginç bir durum, salgını hızlandırabilir.

B planı hazırladım, uygulayacağım


Bugün Pegasus uçuşumu iptal edince beyin jimnastiği yaptım, bir saat geçmeden çözdüm. Evet, Coronavirüs dünyanın sonu değil, illaki ortalık düzelecek, hayat normale dönecek. Yurt dışına çıkışlar açılana kadar buradaki turistik beldelerin otellerinde, motellerinde konaklayacağım, zaten fiyatlar dibe vurmuştur, hem tatil yaparım hem okurum. Hay aklımı seveyim.

Uçuş iptal edilmiş


Saat 12.46'da Pegasus hem mesajla hem mail ile uçuşun iptal edildiğini bildirdi, oysa dün evi boşaltmıştım, sadece tv, mini buzdolabı ve yorganları bırakmıştım. Şu şanssızlığa bakın, hayatım boyunca beklediğim an geldi ama küresel salgın (Coronavirüs) engelledi. Mecbur bekleyeceğim, dünyanın sonu değil, besbelli ortalık düzelecek.

Coronavirüs neyi gösterdi?


Her daim "para, pul önemli değil, yeter ki sağlığımız yerinde olsun, mutlu olalım," dedim. Küresel salgına yol açan Coronavirüs insanlara bu sözlerimin doğruluğunu gösterdi. Benim sağlığım yerinde olsun, karnım doysun, okuyacak kitabım olsun, başka hiçbir şey istemem.