01/07/2023

Twitter'dan kaçtım, rahatladım. 👇

Yeni ofsayt kuralı

Bundan sonra oyuncunun tüm gövdesi önde değilse ofsayt sayılmayacakmış. Aslında ofsayt kaldırılsa futbol güzelleşir.

Lor peyniri

Lor peynirinin faydalarını biliyoruz ama damak tadı yüzünden uzak duruyoruz, yanlış yapıyoruz. Baklavaları (karın kası) dilimlemek için lora ağırlık vereceğim. Evimde buzdolabı yok, marketlerde en az 500 gram satılıyor, 100 veya 150 gram yetiyor, artanını köpeklere veriyorum, buzdolabım olsaydı her gün 50, 100 gram civarı yerdim.

30/06/2023

İnanamıyorum

Bugün nizami 16 (on altı) barfiks çektim ama tahmin etmediğimden videoya almadım. 🙉🙊🙈🤭🤑

Ne tuhaf dünya

Bu gezegenin en iyi yazarlarından ve de mizahçılarından biriyim, eserlerim yabancı dillerde neşredilse telife boğulurum, burada yayıncı bulamıyorum, asgari ücrete yakın bir maaşa talim ediyorum. Bat dünya bat!

Borsa

Borsayı bıraktım ama gelecekte pozisyon alırsam kimseye söylemem. Bir daha tüyo mu? Sebebini youtube videomda açıklamıştım, totem yazdıysa bozsun!

Sesli kitap yapmak zormuş ama öğrenebilirsem başlarım.👇

29/06/2023

Ey kardeşim!

El elin eşeğini türkü çağırarak arar. Sana vereyim bir öğüt, kendi ununu kendin öğüt!

Sesli kitap projem

Yedi kitabımı da youtube'a okumayı planlıyorum, teknik yanını öğrenebilirsem yaparım, herkese bedava okuyuş şansı yaratırım.

29.06.2023

Viski fiyatlarına bakın, yuh!👇

Snooker Şike Davası cezaları👇

Galatasaray iyi yönetiliyor algısı yaratılıyor. Kulübün son bilançosundaki zararını, feci öz sermayesini (borca battığını), geçmişteki bedellilerini paylaşıyorum, geçende yüzde 100 bedelli daha açıkladı. Bana da mı lolo?👇

Teleteks

Ankara'yı terk edene dek teleteks vazgeçilmezim olmuştu, sonra D Smart ve Tivibu yüzünden uzak kalmıştım, fakat yakında yine kavuşacağım, çünkü Turksat izleyeceğim, daha doğrusu tv ile bağı koparacağım, sadece teletekse bakacağım. Diyeceksiniz ki sansür var. İyi de sosyal medyada yok mu? Burada santral tipi uyduya Azersat bağlayabilen uyducu bulamadım, tv operatörlerine onca parayı veremem, nefsime yediremem, böyle idare edeceğim.

Trabzonspor'un en parlak dönemindeki gol ortalamasına bakar mısınız? Demek ki katı defans yapıyordu, 1-0'a yatıyordu. Galibiyete 2 puan, beraberliğe 1 puan veriliyordu, belli ki 0-0'a da razı oluyordu.👇

🌊 Trabzonspor’un fırtına gibi estiği 1975-1984 yılları arasında ligde yakaladığı istatistik: 🏟️ 380 Maç 🟢 192 Galibiyet ⚪ 143 Beraberlik 🔴 45 Mağlubiyet 🔢 %50.5 Galibiyet 🔢 %88.1 Kaybetmeme ⚽ 437 Gol (MB: 1.15) 🥅 179 Yenen gol (MB: 0.47) 🏆 x6 Lig şampiyonluğu

28/06/2023

Bayram gelmiş, hoş gelmiş

Hayvanları boğazlayalım, kan oluk oluk aksın, göl olsun, gönlümüz neşeyle dolsun. Amin!

28.06.2023

Sosyal medya

Aylar önce twitter ile bağı kestim, facebook'u boşlayalı belki on sene olmuştur; artık kafam rahatladı, zottiriklerin abukluklarını okumuyorum. Youtube'a bazen video yüklüyorum ama orada kimseyle iletişim kurulmuyor, delimsirek görüşler okunmuyor.

Bayramda kapalı olan marketlere dikkat edin

Vaktiyle Ankara'da birkaç kere zehirlendim, raf ömrü kısa olan ve gerekli soğuklukta saklanmadığı takdirde çabucak bozulan ürünler tehlike saçıyor. Bayramda kapalı olan marketlerden en az 3,4 hafta süreyle tavuk, sosis, sucuk, salam vs ürünler almamanızı tavsiye ediyorum. Uyardım, günah benden gitti, vicdanen rahatladım, bildiğinizi yapın.

27/06/2023

Merdan Yanardağ adlı gazeteci (konuşmayı bilmiyor, eeee meeee diye meliyor ama tvde sunuculuk yapabiliyor) yavşak, soysuz Apo'yu kollayan sözler etmiş, tutuklanmış; Twitter'da beni engellemişti. Kimlerin bana diş bilediğini anlatabildim mi?👇💪👍🙈🙉🙊🤭

Spor salonu şart mı?

Fotoğraflarımdan ve videolarımdan anladığınızı zannediyorum, gayet formdayım ama bunu salona değil de düzenli antrenman ve dengeli beslenmeme bağlıyorum. Birkaç hafta sonra yıllık üyeliğim (ondan önce 3 aylığına üye olmuştum,) bitecek, yenilemeyeceğim, çünkü kendi kendime daha iyi egzersiz yapabileceğime inanıyorum. Dambıl ve barbıla hiç ihtiyacınız yok, ısrar ederseniz sanayide ucuza yaptırabilirsiniz, barfiks için de çözüm üretebilirsiniz. Spor salonuna bir çuval para vermeyin, saksıyı çalıştırın, performansınızı artırın, kesenizi değil de vücudunuzu hafifletin.

Süt ve türevleri

Süt ve türevlerinin sağlıklı bir besin maddesi olduğu herkesçe biliniyor, yalnız peynir ve ayran çok kilo aldırıyor, süt ve yoğurt dahi diyet için uygun sayılmaz. Gerçi süt ile yoğurt midede şişkinlik yapıyor, o vesileyle yiyecekleri azaltırsanız zayıflayabilirsiniz ama öteki gıdaların tüketiminde kısıntı yapılmazsa onlar da perhize uymaz.

Dış borç toplamı👇

Hakemler 90 dakikada müthiş para kazanıyorlarmış.👇

Borsa yarım günlük mesaide yine rekor kırdı ama alımlar genele yayılmıyor, şeyli kağıtlarla şey yapılıyor.👇

Döviz palamarı kopardı, usd, euro ve gbp bugün de rekor yeniledi.👇

Milan

Milan mükemmel kadro oluşturdu, bu transfer döneminde de süper adımlar atıyor, ancak sağlam bir teknik direktör getirilmezse hepsi havacıva!

26/06/2023

Bist şeyli kağıtlarla ve 98.6 milyar liralık hacimle tl bazında rekor kırdı, ben de maaşla antin kuntin yaptım.👇

Bugün dövizdeki yükseliş şimdilik yüzde üçe yanaştı. Mudi mevduat faizi yüzde yirmiyi aşarsa seviniyor.👇

Kek var, yer misin?

A-101'den bugün günlük kepek ekmek aldım, fiyatı 5.00 liradan 7.75 liraya çıkmıştı, yani yüzde 55 zam yapılmıştı. TÜİK enflasyonu ise ha bire düşüyor, mesela Mayıs 2023'de yıllık yüzde 39.59 diye açıklanmıştı. Millet Bahçesi'nde kek var, yer misin? Oh, ne güzelmiş, der misin? Gel de seni kekleyeyim, yani kek ikram edeyim.

Döviz günlerdir, haftalardır, yıllardır (yedi senedir) uçuyor, kitlelerin gıkı çıkmıyor. 👇

Zor dostum

Geçenki seçimlerde Erdoğan iktidarına g0venoyu verdik, yani geçmişteki onca krizi kabullendik. Bu saatten sonra umutlanmak için hiçbir neden kalmadı, en kısa sürede hicret etmeliyim, yazabileceğim, yayınlatabileceğim bir ülkeye yerleşmeliyim. Zor dostum, bu coğrafyada yaşamak, olanlara tavır koymamak zor, çok zor! Entelektüelin misyonu her koşulda doğruları savunmaktır.

Devalüasyon sürüyor, vatandaş öpülüyor, mevduat faiz oranı artırılmıyor.👇

BİST eşleşmede çok yüksek açıldı.👇

25/06/2023

Mevduat faizi

Mevduat faizi gerçek enflasyon düzeyine çıkmadan devalüasyon ve enflasyon düşmez, halkın alım gücü erir, zira MB faiz oranı bankalara MB'nın borç verdiği paranın karşılığıdır ki güncel kur ve fiyat artışı göz önüne alınırsa en az yüzde 70, 80 olmalıydı. Bankalara sorun, MB faiz artırımından sonra mudiye bir puanlık dahi artış yapılmadı.

1984, George Orwell